Skip to main content

VELBEKOMME

MAD MED MUMS

Uden mad og drikke – duer hjerne og muskler ikke. På Scienceefterskolen Nordborg Slot får du en sund varieret, fedtfattig og ernæringsmæssig korrekt kost. Alle obligatoriske måltider indtages i spisesalen. Der serveres 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider om dagen – tilberedt af friske råvarer. 

Vi følger de 8 kostråd fra sundhedsstyrelsen:

 • Vi får frugt og grønt hver dag – og helst efter årstiden.
 • Vi får fisk en gang om ugen som hovedmåltid og dagligt som pålæg.
 • Vi spiser groft og fiberrigt med ris, kartofler eller fuldkornspasta og fuldkornsbrød – og vi får hjemmebagt brød hver dag.
 • Vi drikker kun sodavand og spiser slik ved særlige lejligheder.
 • Vi får fedtreduceret kød og mejeriprodukter.
 • Vi får varieret og sund kost.
 • Vi drikker vand til alle måltider og der er fri adgang til en vandautomat.
 • Vi bruger så lidt fedtstof som muligt ved tilberedning.

Vi lægger stor vægt på at der er stor forskel på hverdags, weekend og festmenuer. Ved højtider serverer vi den mad, der er tradition for og én gang i måneden serverer vi kagemand eller lagkage, for at fejre de elever der har fyldt år i den måned.

Diæter og særlige behov:

 • Vi serverer gerne diætkost – hvis det er dokumenteret.
 • Vi serverer gerne vegetarmad – hvis man er “seriøs” vegetar.
 • Vi kompenserer for fx svinekød hvis det strider imod ens overbevisning – ved at servere andre former for proteiner.
 • Vi serverer gerne slankemad som en del af et program der er godkendt af hjemmet og køkkenet.
 • Med hensyn til alle diæter er det under forudsætning af, at man har en aftale med køkkenet og det er indenfor vores muligheder.

Eleverne hjælper i køkkenet:

Alle elever kommer på arbejde i køkkenet, for at få indsigt i det arbejde der er i at tilberede maden til så mange mennesker hver dag, samt at være taknemmelig for maden. Eleven indgår i bagning, varmt og koldt køkken samt grøntafdelingen. Ligeledes undervises de i almen, personlig og køkkenhygiejne samt rengøring. Der er løbende 2 elever i køkkenet på almindelige skoledage, hvor de så er fritaget fra den normale undervisning. Dog ikke fra lektierne.

Alle elever er velkomne til at komme med input til den daglige menuplan.

:

TOUR DE SCIENCE

KLIK RUNDT PÅ SKOLEN

SLOTTET

100 ÅR GAMMEL EFTERSKOLE

Der findes ingen anden efterskole, som har så unikke rammer som Scienceefterskolen Nordborg Slot. Omgivelserne er med til at skabe den gode og unikke stemning vi har her på Slottet. 

VÆRELSER

PÅ BESØG HOS …

Man skaber selv hyggen og følelsen af hjem på værelset. Få et smugkig på hvor hyggeligt et værelse på vores efterskole kan se ud. 

SPISESAL

VÆR’GO OG SPIS

Uden mad og drikke duer helten ikke! Så er det heldigt, at vi får den lækreste mad lavet med kærlighed fra vores faktastiske køkkenpersonale. 

KLATREVÆG OG KANOER

UDSTYRET I ORDEN

Man må aldrig gå ned på udstyr, i hvert fald ikke hvis du spørg elever og lærer. Vi har de bedste faciliteter og sjoveste aktiviteter til både undervisningen og fritiden. 

FAGLOKALER

TID TIL FORDYBELSE

Vi har mange forskellige faglokaler, som hver i sær giver de bedste rammer til fordybelse og nørderi. 

HYGGEZONER

HÆNG UD OG HYG

Efterskolelivet skaber fællesskab, og det gør man bedste når der hygges for fuld udblæsning. Derfor har vi selvfølgelig også en masse plads til at hænge ud med vennerne. 

Tour de Science
KIG FORBI I VIRKELIGHEDEN

KOM PÅ BESØG

Ja, det er jo lidt federe i virkeligheden. Så derfor vil vi hellere invitere dig til at kigge forbi. Vi er klar til en rundvisning og du kan få en snak med både lærere og elever. Har vi kemi sammen?